Havre- och jordnötsgodis
Jättegott godis, men blir ganska sött så man kan minska mängden honung efter tycke och smak,
2,25 dl havregryn
80 gr oskalade mandlar
0,5 dl kokosflingor
0,75 - 1 dl russin
1/4 tsk salt
Mixa alla ingredienser och ställ åt sidan.
Smält i en kastrull på låg värme:
1 dl creamy jordnötssmör
0,5 dl honung
2 msk kokosolja
Ta bort från värmen och tillsätt sedan 1 tsk vanilj.
Knåda med händerna ihop detta med havresmeten. Bre ut på bakplåtspapper i en liten form, ca 15x25 cm.
Glasyr:
2 msk smält kokosolja
0,5 dl honung
0,5 tsk vanilj
0,5 dl kakao
en liten nypa salt
Rör ihop, och bred ut över havresmeten. Sätt i kylskåp så att glasyren stelnar.
2,25 dl havregryn
80 gr oskalade mandlar
0,5 dl kokosflingor
0,75 - 1 dl russin
1/4 tsk salt
Mixa alla ingredienser och ställ åt sidan.
Smält i en kastrull på låg värme:
1 dl creamy jordnötssmör
0,5 dl honung
2 msk kokosolja
Ta bort från värmen och tillsätt sedan 1 tsk vanilj.
Knåda med händerna ihop detta med havresmeten. Bre ut på bakplåtspapper i en liten form, ca 15x25 cm.
Glasyr:
2 msk smält kokosolja
0,5 dl honung
0,5 tsk vanilj
0,5 dl kakao
en liten nypa salt
Rör ihop, och bred ut över havresmeten. Sätt i kylskåp så att glasyren stelnar.
