Värmande linsgryta
Linsgryta (3-4 portioner)
En god och värmande linsgryta med smak av Indien!
Eftersom jag inte inte brukar använda buljongtärning så byter jag ut den mot
örtsalt istället.
Servera ett gott bröd till, t ex indiskt naan-bröd !
1 hackad gul lök
2 slantade morötter
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk rapsolja
1 msk riven ingefära el. 1 tsk malen
0,5 tsk kardemumma
1 tsk kanel
4 dl röda linser
400 gr krossade tomater
1 burk kokosmjölk
2 dl vatten
Koriander efter tycke och smak (+ lite till garnering)
1 grönsaksbuljongtärning eller örtsalt
salt
Fräs lök, vitlök och morötter i oljan.
Tillsätt kryddorna förutom saltet.
Häll i linserna och rör om ordentligt.
Tillsätt krossade tomater, kokosmjölk, vatten, koriander och buljongtärningen eller örtsaltet.
Låt koka på svag värme ca 20 minuter eller tills linserna är klara. Rör om då och då.
Smaka av med salt, eventuellt lite citron och dekorera med finklippt koriander.
